naši Teddíci
... z fotogalerie
... z fotogalerie9. narozeniny... z fotogalerieNarozeniny osmé... z fotogalerieNarozeniny šesté 2... z fotogalerieNarozeniny šesté 1... z fotogalerie
články

Vhodné ovoce

Dalším tématem série článků uvádějící vhodnou stravu je ovoce.

- Vhodná zelenina
- Vhodné dřeviny

foto

Server kralici.cz uvádí:

OvoceVhodnostPoznámka
ananasvhodnéBohatý na vlákninu, proto může pomoci při línání. Podle některých názorů může trávení během línání také usnadnit obsažený enzym bromelin (bromelain).
angreštvhodné
avokádonevhodnéJedovaté!
banánméně vhodnéPodáváme zřídka a v malých množstvích, neboť může způsobit zácpu. Obsahuje hodně cukru.
borůvkyvhodnéPlody, listy, větvičky.
broskevméně vhodnéVe větších množstvích může ve spojení s vodou vést k silnému průjmu. Jádro obsahuje kyselinu kyanovodíkovou, proto ho před podáním vyloupneme.
curubanevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
exotické ovoce (jiné)nevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
granátové jablkonevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
guávenevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
hroznyméně vhodnéBez jader, slupka obsahuje hodně kyseliny tříslové. Podáváme v malém množství - obsahují hodně cukru.
hruškaméně vhodnéPodáváme zřídka, protože jsou velmi sladké a ve spojení s vodou můžou vést k průjmu.
cherimoyanevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
jablkovhodnéPřed podáním je lepší odstranit jádra, která obsahují malé množství kyseliny kyanovodíkové.
jahodyvhodnéPlody i listy.
kiwiméně vhodnéObsahuje hodně cukru. Podáváme jenom občas v době línání. Obsahuje enzym actinidin.
kokosnevhodnéPříliš tučný.
kumquatnevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
ličinevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
maliny/ostružinyvhodnéPlody, listy, větvičky.
mandarinkyméně vhodnéPodávat zřídka. Obsahují ovocné kyseliny, které dráždí kůži a okyselují moč.
mango nevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
meloun cukrovýméně vhodnéObsahuje hodně cukru.
meloun vodní (i ostatní druhy)méně vhodnéDužina. Podáváme zřídka. Kvůli vysokému obsahu vody působí močopudně.
meruňkaméně vhodnéVe větších množstvích může ve spojení s vodou vést k silnému průjmu. Jádro obsahuje kyselinu kyanovodíkovou, proto ho před podáním vyloupneme.
nektarinkaméně vhodnéVe větších množstvích může ve spojení s vodou vést k silnému průjmu. Jádro obsahuje kyselinu kyanovodíkovou, proto ho před podáním vyloupneme.
papájanevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
physalisnevhodnéPři požití může vyvolat těžké trávicí problémy, a proto by neměly být podáváno.
pomerančeméně vhodnéPodávat zřídka. Obsahují ovocné kyseliny, které dráždí kůži a okyselují moč.
rybízvhodnéPlody 1-2x týdně, listy, větvičky.
šípkyvhodnéMají vysoký obsah vitamínu C (250 mg/100g).
švestkaméně vhodnéVe větších množstvích může ve spojení s vodou vést k silnému průjmu. Jádro obsahuje kyselinu kyanovodíkovou, proto ho před podáním vyloupneme.
třešeňméně vhodnéVe větších množstvích může ve spojení s vodou vést k silnému průjmu. Jádro obsahuje kyselinu kyanovodíkovou, proto ho před podáním vyloupneme.

diskuze
diskuse užívá rozhraní Disqus
následující článek »